radioarchief 2017

AlGoed Radio Café 11 september 2017: Film de vrouw die jou inspireert!

Vandaag praten we o.a. met Masja de Roy over de minikronieken training. Tot 15 september kunnen vrouwen zich inschrijven voor deelname aan de Minikronieken training voor Kracht on Tour Twente, die in oktober start.
In 4 dagdelen (1 per week) leren zij de basisbeginselen van documentaire maken en maakt elke deelneemster een filmportret over een vrouw die staat voor econmische onafhankelijkheid.
De (vrouwelijke) filmdocenten zijn: Jauke Boerdam (RTV Oost), Ingrid Kleinsman (FENS Filmportretten) en Masja de Roy (Minikronieken).Een Minikroniek is een korte film waarin gewone mensen met passie vertellen hoe ze in de kracht van hun leven zijn gekomen. De productie van Minikronieken gebeurt in projecten. Een Minikroniek project bestaat uit een training voor amateurfilmers, de productie van de films en een première.

Meer info: http://minikronieken.nl/
Uiteraard hebben we weer Gem’s Energetisch Weerbericht!


AlGoed Radio Café 4 september 2017: MIR methode en veel meer
Vandaag praten we met Mireille Mettes over de door haar ontwikkelde MIR methode. De MIR-Methode is een unieke zelfhelingsmethode die Mireille Mettes heeft ontwikkeld in 2009. De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. ‘MIR’ betekent ‘Vrede’ in het Russisch. Ze wenst iedereen vrede in het hoofd, in het hart en in het leven.
Meer info: http://www.mirmethode.nl/UIteraard hebben we weer Gem’s Energetisch Weerbericht!


AlGoed Radio Café 15 mei 2017: De waarheid over diabetes

Vanavond in deze uitzending: De waarheid over diabetes.
Jack van Dijk (orthomoleculair geneeskundige, voedingsdeskundige en Alexander Olislagers E.D. auteur van het boek “In 2 maanden, genezen van diabetes type 2”, en publicist praten over dit onderwerp.
Steeds meer mensen ontwikkelen chronische ziekten (op dit moment hebben we 9 miljoen chronisch zieken in Nederland), het wordt langzaam een epidemie. Kom ook, en ontdek dat het nooit te laat is.


 

AlGoed Radio Café 8 mei 2017: Start Crowdfunding van Annabel’s album “Home”Mijn eerste debuut album is klaar!
Hierbij wil ik je op de hoogte brengen van de voltooiing van mijn debuut album met 10 eigen songs!
Voor het laatste financiële zetje in de rug ben ik een actie begonnen via het crowdfundingsplatform; voordekunst.Op AlGoed radio zal op 8 mei om 21:00 uur mijn crowdfundingsactie worden gelanceerd. Ik zal live een aantal liedjes van mijn nieuwe album spelen en wat meer vertellen. Ondertussen kun je op het crowdfundingsplatform voordekunst volgen hoeveel mensen mijn actie op de eerste dagen steunen,
Luister vanaf 21:00 uur: www.algoedradio.nlZetje in de rug
De muziek is klaar! Ik ben erg trots op het resultaat!
Nu is het tijd om mijn CD te laten persen.
Mijn vraag aan jou is; zou je me willen supporten door vanaf 8 mei ( tijdens de kick off avond van de crowdfunding) of op een andere dag die maand door een bedrag over te maken via het voordekunst platform. Je kunt voor 15 euro alvast mijn CD kopen en zo sponsor je mij direct om de CD te laten persen en een mooi CD boekje met songteksten te realiseren.Je kunt er nog even over nadenken…
vanaf 8 mei staat de compilatie van mijn CD op mijn website en op voordekunst, om te luisteren of het je het mooi lijkt.
Op deze dag zal de start van de crowdfunding via www.algoedradio.nl live te beluisteren zijn. Je bent van harte uitgenodigd om naar de studio: Burg Stroinkstraat 411 – Enschede te komen.De opnames van het afgelopen jaar
Met het realiseren van mijn CD ben ik al een heel eind. De afgelopen 10 maanden heb ik hard gewerkt in samenwerking met Gerrit Steenbreker om mijn liedjes op te nemen.
Bijna alle instrumenten zijn live ingespeeld door muzikanten binnen mijn netwerk.
Zoals; viool, accordeon, contrabas, harp, percussie, saxofoon en andere fluiten, gitaar en meer..Ook heb ik voor het eerst een video clip opgenomen. Hier de link:
www.youtube.com/watch?v=FSAPUqdf2bM
mijn website kun je vanaf 8 mei bekijken: www.annabelmusic.comAlbum Release party
op 23 juni kun je naar mijn CD release komen in club lite in Amsterdam.
We maken er een avondvullend Midzomernachtfeest van waar je naast mijn Cd release ook kunt genieten van een optreden van de huilende wolven en daarna nog lekker de nacht in kunt dansenHelp mijn muziek de wereld in!
Ken jij mensen die mijn muziek zouden waarderen? of heb je tips over hoe ik het beste mijn muziek kan verspreiden? alle hulp is welkom!Je blijft op de hoogte!
Ik zal je volgende week nog een reminder sturen en de link naar de plek waar je mijn muziek kunt beluisteren en waar je mij kunt supports. Je kunt vanaf 8 mei op de website voordekunst direct online mij sponsoren. voordekunst is het meest bekende crowdfundingsplatform in Nederland en is betrouwbaar. Als mijn streefbedrag in een maand niet is gehaald (voor minimaal 80 procent) dan krijgt iedereen z’n geld weer terug gestort. (wel zo eerlijk

AlGoed Radio Café 1 mei 2017: Come as you are – Healing Garden

Vanavond in deze uitzending: Sarah Schröder.
Met haar praten over het Healing Garden Festival dat over een kleine twee weken begint.
Het thema van dit jaar: Come as you are.
Meer info: http://www.healinggarden.nlVerder: vrije uitzending!


AlGoed Radio Café 24 april 2017: Liv Wheeler – boodschappen van de “kleine mensen”

Deze avond is Liv Wheeler de live gast.Er zijn spirituele wezens die door de eeuwen heen altijd bij ons aanwezig zijn geweest. Zij zijn onze familie, onze leraren en bondgenoten. Ze zijn uit ons collectieve bewustzijn verstoten, naar de wereld der fabelen verwezen, hun diepe en onvoorwaardelijke liefde is vergeten.De naties van de ‘kleine mensen’ zijn over de hele wereld bekend als de Shining Ones, de Kontomble, de Menehune, de Chahochina, de Huldufólk, de Patu-pai-arehe, en de eerste mens.Vrijwel alle landen over de hele wereld hebben een eigen traditionele naam voor hen. Deze spirituele wezens zijn beschermers van de Aarde en helpen bij het verruimen van het menselijk bewustzijn.Ze hebben zich toegewijd om kennis op het gebied traditie, kunst, muziek, geneeskunde en het geheugen van de mensheid sinds het begin der tijden mee te dragen.In de ‘normale’ wereld blijft hun aanwezigheid vaak onopgemerkt. Zij lopen naast de mens en zetten zich in voor onze bevrijding en onze evolutie op zowel individueel als collectief niveau. Toch zit diep in elk van ons het essentiële weten en een herinnering die altijd bewaakt is gebleven met zuiverheid en wijsheid. Zij bieden ons een gezegende kans om ons opnieuw te verbinden en zo doende onze eigen toewijding weer ruimte te geven, zodat we weer kunnen groeien in het licht van onze ware essentie.Liv Wheeler, een ingewijde Kontomble Voice Diviner, werkt met de tijdloze traditie van de Dagara mensen van het Afrikaanse Burkina Faso. Rituelen worden met liefde gecreëerd. Door middel van aanroeping wordt de brug tussen de Kontomble en de mensen geopend. Vervolgens worden zij uitgenodigd om door Liv in hun eigen moedertaal te spreken. Liv vertaalt dit vervolgens. Het is een rechtstreekse ‘channeling’ in de vorm van zowel de frequentie en informatie. De berichten die zij ons brengen zijn speciale berichten uit de “Otherworld”Info http://www.ancestorbridge.com
Het interview vindt plaats is het Engels.Verder in deze uitzending:
– Gems Energetisch Weerbericht
Iedereen kan inbellen: 0533020060


AlGoed Radio Café 10 april 2017 : moestuinieren, Ooh La La Festival en meer

In dit programma zullen onderwerpen aan de orde komen op het gebied van maatschappij, gezondheid, zelfvoorzienend wonen, natuurbehoud, moestuinieren, spiritualiteit en komen uitgebreid de activiteiten van Landgoed AlGoed aan bod.
Presentatie: Jeroen Kumeling.In deze uitzending:
– Gems Energetisch Weerbericht
– open microfoon


AlGoed Radio Café 3 april: Zet bewust je cellen in voor je evolutie!

In dit programma zullen onderwerpen aan de orde komen op het gebied van maatschappij, gezondheid, zelfvoorzienend wonen, natuurbehoud, moestuinieren, spiritualiteit en komen uitgebreid de activiteiten van Landgoed AlGoed aan bod.
Presentatie: Jeroen Kumeling.In deze uitzending:
– Gems Energetisch Weerbericht
– Zet bewust je cellen in voor je eigen evolutie! – Saskia BosmanVandaag uiteraard weer Gem’s energetisch weerrapport!.Verder een gesprek met Saskia Bosman over het inzetten van je cellen voor je eigen evolutie.Wie goed rondkijkt in het wetenschappelijk onderzoek sinds 2000 vindt veel aanwijzingen hoe we als mens ons welzijn en onze verdere ontwikkeling kunnen ondersteunen. Dit kunnen we door vanuit ons innerlijk optimaal gebruik te maken van de plasticiteit ofwel het aanpassingsvermogen van ons lichaam. Met onze geest beïnvloeden we hoe de informatie in ons DNA zich uitdrukt in het lichaam en welke verbindingscircuits ons zenuwstelsel vormt, en meer. De pijnappelklier, een klein kliertje midden in ons brein, heeft hierin een sturende functie.Wetenschappelijk onderzoek aan allerlei vormen van meditatie en meditatieve beweging (waaronder yoga) laat vanaf het DNA- en celniveau zien hoe lichaam en geest uit een stresspatroon naar een staat van rust en harmonie gaan, die we vervolgens uitstralen op onze omgeving. Als je in je kracht, liefdevol, blij en gelukkig bent, kunnen anderen dit ook voelen dankzij de spiegelneuronen in hun hersenen. Onze sluimerende talenten worden wakker doordat de onbewuste onderdrukking ervan opgeheven wordt. Ons zeer plastische lichaamverandert in een voertuig voor verdere evolutie.Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 40 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van het milieu (Aarde en Kosmos). Saskia biedt deze lezing aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als medisch bioloog in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.Meer info: https://www.facebook.com/events/960463184086208/www.inspiradiance.nl 
AlGoed Radio Café 27 februari: Bewust Onderwijs en Natuurlijke Genezing van Kanker
In deze uitzending:
– Gems Energetisch Weerbericht
– Het IBBO (Ik Ben Bewust Onderwijs met Anita Movrin
– Kanker natuurlijk genezen – Cynthia Wilke

Vandaag uiteraard weer Gem’s energetisch weerrapport!.
Verder een gesprek met Anita Movrin van het IBBO>
Het IBBO (Ik Ben Bewust Onderwijs) is een erkende
spirituele school voor basis- en voortgezet onderwijs.
Het bewust aangaan van het levensproces geeft vrijheid,
innerlijke kracht, vertrouwen, onvoorwaardelijke
liefde, warmte, inzicht, passie en vreugde.
Meer info : http://www.ibbo.eu/In het tweede uur een persoonlijk verhaal van Cynthia Wilke; zij genas op een natuurlijke manier van kanker.AlGoed Radio Café 20 februari: Ik Red de wereld: Hedendaags Heldenboek


deze uitzending:
– Gems Energetisch Weerbericht
– Ik Red de Wereld – Hedendaags Heldenboek – Rachel van der PolIn dit programma zullen onderwerpen aan de orde komen op het gebied van maatschappij, gezondheid, zelfvoorzienend wonen, natuurbehoud, moestuinieren, spiritualiteit en komen uitgebreid de activiteiten van Landgoed AlGoed aan bod.
Presentatie: Jeroen Kumeling.Vandaag uiteraard weer Gem’s energetisch weerrapport!.
Vandaag praten we met Rachel van der Pol, naar aanleiding van haar onlangs verschenen boek: Hedendaags Heldenboek:
Na jaren van dromen over vliegen in een superheldenoutfit om de mensheid te redden, besloot Rachel van de Pol écht iets te doen om de wereld te verbeteren. Een jaar lang verrichtte ze iedere dag een goede daad. Ze lapte stiekem de ramen van buren, liet briefjes achter in de trein, ruimde parken op, leerde allochtone vrouwen fietsen en versierde de daklozenopvang.
Ze doet hiervan op ontwapenende wijze verslag in Het hedendaagse heldenboek, dat ons leert dat de wereld het niet moet hebben van al die gespierde, knappe, getalenteerde figuren, maar dat ieder mens zijn steentje kan bijdragen. Soms zelfs zonder dat je het door hebt.
Gewapend met onderzoek van filosofen, sociologen en biologen en aan de hand van hilarische en ontroerende voorbeelden, toont Van de Pol aan dat klaarstaan voor een ander niet alleen de wereld maar ook jezelf verbetert. Haar aanstekelijke boek is rijk geïllustreerd door Marguerite Meijer.Meer over Rachel:
www.ikreddewereld.nl/rachel-van-de-pol/


AlGoed Radio Café 13 februari 2017: Verbeter de Wereld & De 10 heilige geboden


Vandaag uiteraard weer Gem’s energetisch weerrapport!.

In het eerste uur praten we met René Sellmeijer van Stichting Verbeter de Wereld. Verbeter de Wereld is een oproep aan onszelf en de wereld om te blijven geloven in het goede. Om te blijven kijken naar hoe dingen beter kunnen. Welke volgende stap gezet kan worden. We zijn niet pessimistisch, maar ook niet naïef optimistisch. We geloven simpelweg dat als voldoende mensen oprecht gaan geloven in een mooie, rechtvaardige, liefdevolle, creatieve, duurzame wereld, én zich daarvoor actief inzetten, dat we dan een heel eind kunnen komen. Laten we kijken hoe het wél kan!
Verbeter de Wereld staat voor een wereld waarin iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan een betere wereld. Wij geloven dat het doen van iets goeds uiteindelijk de meeste vervulling in je leven geeft. Helpen is mooi! Verbeter de Wereld coacht jou om dat op zo’n manier te doen dat anderen het gevoel hebben dat ze op je kunnen bouwen. Verantwoordelijkheid, integriteit en persoonlijk leiderschap staan centraal.
Meer info verbeterdewereld.org/

In het tweede uur een gesprek met Edith Hagenaar. Haar boek “De tien heilige geboden”is onlangs verkozen tot boek van het jaar.
Die tien geboden, de wetten van Mozes, zijn sterk verankerd in ons wezen en innig vergroeid met onze cultuur. Wij trachten er bewust en onbewust naar te leven, hoewel we soms niet eens in staat zijn ze op te volgen. Wij rekenen onszelf en anderen er op af. Die tien geboden geven ons gevoelens van schuld, minderwaardigheid, zondigheid, moedeloosheid, verdriet, angst en schaamte wanneer we ze niet opvolgen, en houden ons gevangen en maken ons ongelukkig wanneer we ze wel opvolgen… Maar wat als die tien geboden ooit bestonden uit uitspraken die zo heilig, liefdevol, bevrijdend en mystiek waren dat ze werden vernietigd omdat werd gedacht dat de mensheid er niet klaar voor was… Dat is wat er gebeurde. Mozes gooide de eerste stenen tafelen met de tien geboden kapot. En wat als die tien geboden werden omgevormd, gefilterd door het wereldbeeld van de ontvanger, gefilterd door de mores van de toenmalige tijdgeest en gefilterd door persoonlijke interpretatie en mening over wat de mensheid nodig had? Hoe zouden de oorspronkelijke, geïnspireerde, heilige woorden hebben geluid? En zouden die woorden werkelijk geboden en wetten zijn geweest, of precies het tegenovergestelde: een gids naar vrijheid? Edith Hagenaar neemt je mee op een inspirerende en opzienbarende ontdekkingsreis naar de diepere betekenis en werkelijke strekking van elk van de tien geboden. Een solide, onschatbaar, verhelderend werk dat je je leven lang zult koesteren omdat het steeds weer je hart verheft en je ziel verblijdt. Bevrijd jezelf van de ketens van de letterlijke geboden. Laat je in je kracht zetten door deduidelijke, machtige woorden. Ontdek hoe jij telkens weer vanuit de woestenij van levensperikelen het juiste pad naar het beloofde land kunt vinden!
Info: www.edithhagenaar.nl/


 

AlGoed Radio Café 6 februari 2017 :vrije uitzending: bel 0533020060


In dit programma zullen onderwerpen aan de orde komen op het gebied van maatschappij, gezondheid, zelfvoorzienend wonen, natuurbehoud, moestuinieren, spiritualiteit en komen uitgebreid de activiteiten van Landgoed AlGoed aanbod.
Vandaag uiteraard weer Gem’s energetisch weerrapport


AlGoed Radio Café 30 januari 2017: : Gemeenschapswerk in de nieuwe samenleving 

Vandaag uiteraard weer Gem’s energetisch weerrapport!.
Info: https://www.facebook.com/Gems-Energetische-Weerrapport-1388520774512065/.

Onze eerste gast is Frans Vrijmoed, hij is een van de initiatiefnemers van Burgerbaan.NL. Een burgerbaan is een door de samenleving gewenste gemeenschapsbaan voor 10 uur per week die op vrijwillige basis wordt uitgevoerd door een burgerwerknemer. De burgerwerknemer ontvangt van de burgerwerkgever, een non-profit organisatie, een standaard burgerloon dat de basis levensbehoefte dekt. Dit burgeroon wordt vastgesteld en vergoed door de overheid. Voorbeeldeb voor burgerwerk :
Zorg voor de kwetsbare medemens, jonge kinderen, bejaarden, zieken, gevangenen en eenzamen.
Hulp aan mensen met een maatschappelijke uitdaging zoals een leerachterstand, moeite met de bureaucratie en integratie.
Werk in inloophuis, ziekenhuis, huis van bewaring, kerkcentrum, enz. Werk voor organisaties zoals een buurtwacht, brandweer, milieuorganisaties, groenvoorziening, artsen zonder grenzen, politieke partijen. Gemeenschapswerk in ondernemingen zoals een geestelijk adviseur, EHBO bij evenementen enz.
Meer informatie: www.burgerbaan.nl

Verder een gesprek met Gabriela Gaastra – Levin over haar boek “Maria Magdalena en Jezus – hun reizen naar Egypte, India, Perzië en Brittannië”
Een gemakkelijk leesbaar gechanneld boek dat vol staat met spirituele inwijdingen die de meesters hebben ondergaan als voorbereiding op hun periode van leiderschap en die belangrijk hebben bijgedragen aan de vorming van hun leer over de Goddelijkheid van de mens.
Meer info: http://mariamagdalenaenjezus.nl/


AlGoed Radio Café 23 januari 2017: : Vecht er voor, wees jezelf, maak het verschil


Vandaag uiteraard weer Gem’s energetisch weerrapport!.
Info: https://www.facebook.com/Gems-Energetische-Weerrapport-1388520774512065/.

Onze eerste gast is Ton van der Kroon.
Met hem praten we over nieuw leiderschap.
De uitdaging van een troefkaart (Trumpcard)
Net als in alle kaartspellen is de Troefkaart (TrumpCard) een speciale kaart: The Joker. De Joker kan veranderen in een andere kaart. Het overstemt de andere kaarten. Het blijkt alles op zijn kop te kunnen zetten. Het verandert de regels van het spel.
Dit is precies wat de persoon van Trump doet met het politieke systeem in de wereld. Hij is geen koning, maar een joker, die onze eigen reflecties weerspiegelt van ons eigen koningschap, onze eigen manier van denken. Het helpt ons een plaats te nemen in ons persoonlijke koningschap, ons eigen gezag, ons eigen leiderschap.
Nu is de verleiding tegen die persoon te vechten, groot. Het is echter geen oplossing. De enige manier van vechten is om ergens voor te strijden niet ertegen..
Voor je eigen koningschap moet je je eigen koningschap erkennen en activeren, neem je positie, accepteer je rol en dus ook je eigen taak uit te voeren.
Dus dit is de uitnodiging voor iedereen: neem je eigen positie in de wereld, wees dan je eigen leider. Volg je hart in wat je moet doen. Net als Trump zijn plaats ingenomen heeft om iedereen de spiegel te tonen. Nu is dit een serieus spel, dus speel het goed, maar met humor, en breng het in het licht. Het is het enige wat je hoeft te doen. Meer info www.tonvanderkroon.com

De tweede gast is Fia Forsström, een Zweedse singer songwriter met een duidelijke boodschap: leven vanuit je hart, voor de aarde en voor iedereen.
Ze zal twee van haar inspirerende songs ter gehore brengen.
Meer info: https://fiasmusicofficial.com/

Verder een gesprek met Ankha Bukara (AnkhA Institute – Spiritual awakening) over haar workshop Becoming yourself. Meer over werk is te vinden op:
https://www.ankhainstitute.com/


AlGoed Radio Café 16 januari 2017: Een andere kijk op zorg: Het kan echt!


Onze eerste gast is Rob Derksen. Hij praat over zijn nieuwe boek “De Overwinning” Dit boek is bedoeld voor mensen die hun disbalansen willen overwinnen en weer willen gaan leven vanuit en met hun hart en met de bezieling die in hen zit. Een steeds groter deel van de bevolking zit niet lekker in hun vel, zijn op zoek naar zichzelf, hebben een vorm van ‘depressie’ of een ongelukkig gevoel, ervaren een burnout of stress in hun leven en leven te veel vanuit het hoofd. Ook worden steeds meer mensen gediagnosticeerd met psychische labels en ziektes, waardoor medicijngebruik gigantisch is en jaarlijks toeneemt.
Volgens Rob Derksen kunnen zowel emotionele ballast, een uit balans zijnde gedrag, als psychische ‘ziektes en stoornissen’ overwonnen worden en hoeven absoluut niet blijvend te zijn. Hij praat uit eigen ervaring. Zijn zoektocht naar zichzelf en de verwerkingsprocessen van zijn eigen emotioneel beladen verleden, hebben hem zijn eenzaamheid, zijn ‘depressieve’, moedeloze gevoel, zijn bijna dagelijkse ‘doodswens’, zijn psychische klachten en verslavingen en zijn emotionele ballast en angsten voor een groot deel doen overwinnen. Hij is daardoor terug in zijn oorspronkelijke kracht gekomen en leeft weer vol passie en met zijn bezieling.
Meer informatie over het boek van Rob:
www.deoverwinning.eu/inhoud/

Verder een gesprek met Wendy Neuzerling, ook zij heeft een manier gevonden om mensen niet zorgafhankelijk te maken, maar juist vanuit eigen verantwoordelijkheid naar zich zelf te laten kijken, en daardoor de regie zelf weer in handen te nemen.
Naast haar eigen praktijk ins Wendy werkzaam bij een zorginstelling en probeert op deze manier van binnenuit een andere kijk op zorg te realiseren.
Meer over Wendy: www.innerpowercentre.com/


 

AlGoed Radio Café 9 januari 2017: Gentle Revolution en verliesverwerking

Vandaag een gesprek met Floris Koot over zijn initiatief The Gentle Revolution.
Het gebeurt al over de hele wereld. En wellicht voel je je geroepen om ook deel uit te maken en te participeren om een positieve verandering te brengen in de wereld. Niet praten maar doen; een positief voorbeeld zijn voor anderen. Laten we dit samen doen en uitroeien tot een (R)evolutie waarin iedereen mag meedoen. Laten we elkaar helpen en inspireren om zo te groeien naar een positieve verandering voor de hele wereld. The Gentle Revolution!
Luister en kijk hier naar een TEDex speech van Floris:
https://nl.pinterest.com/pin/109916047135159398

Meer artikelen van Floris over deze nieuwe beweging zijn te vinden via: https://medium.com/the-gentle-revolution

Vandaag uiteraard weer Gem’s energetisch weerrapport!.
Info: https://www.facebook.com/Gems-Energetische-Weerrapport-1388520774512065/.

Verder een gesprek met Debby Albers over verliesverwerking en haar Roman “Thanda” .
Debby: “Mijn leven is net als menig ander leven gevuld met verliezen. Echter, tijd, ruimte en stilte hebben mij geholpen om van de donkere diepe dalen op te klimmen naar de hoge glanzende toppen van het leven. Mijn buitenwereld is voor lange tijd tot zwijgen gebracht zodat mijn innerlijke wereld inzicht kon brengen. Het ontdekken en ontwikkelen van deze innerlijke wereld heeft mij onmetelijk verrijkt en voel me gelukkiger dan ooit! Het klinkt misschien raar maar ik voel dankbaarheid dat mijn leven doorspekt is met verliezen. Want inmiddels weet ik dat verliezen er zijn om te groeien, te groeien naar de eerlijke gouden liefde in mijn hart.
Liefde is niet zweverig zoals veel mensen denken, liefde is eerlijk en echt. Het is de onuitputtelijke kracht die heelt en geneest en boven alle wetten staat. Liefde is alles en huist in ieder mens en die waarheid wens ik met mijn medemens te delen.”
Meer informatie over het werk van Debby Albers en haar boek:
http://www.thanda.nl/


AlGoed Radio Café 2 januari 2017: Vrede? Stop met je spirituele luiheid!

Het onderwerp van vandaag: Vrede? Stop met die spirituele luiheid !
We gaan in gesprek met Petra Maartense over het thema Wereldvrede. Waar begint dit? Ja, bij ons zelf dus. Maar dan zijn we er nog niet. Het is tijd om wat te DOEN!.
Denk hier maar eens over na:
Wat in mij is nog niet in vrede? Waarin kan ik nog meer vrede vinden? Waar verzet ik mij nog tegen? Waar ben ik nog mee in gevecht? Het zien, het aankijken en ontdekken levert al een hele transformatie op. In de spiegel kijken zelf is al transformatie. Het waarnemen lost het al op. En natuurlijk, soms kan het je vragen actie te ondernemen, om op een andere manier ergens op te reageren. Maar vaak zal het zo zijn dat als je vrede voelt, het al vrede veroorzaakt.
Lees hier de blog van Petra over Vrede:
http://www.happyview.info/petra/bespiegelingen/

Vandaag uiteraard weer Gem’s energetisch weerrapport!.
Info: https://www.facebook.com/Gems-Energetische-Weerrapport-1388520774512065/.

Verder een gesprek met Nienke Buiskool Leeuwma. Met haar praten we over de handpam en haar boek “De scheidingslijn tussen intuïtie en fantasie: Soms “voel” je dat dingen niet of juist wel kloppen. Je vertrouwt als het ware op een “onderbuikgevoel”. Heel herkenbaar, alleen heeft de één er meer mee dan de ander. En als je er dan wel wat mee hebt en er graag op wilt vertrouwen, vraag je je af wanneer je gevoel daadwerkelijk klopt. In De scheidingslijn tussen intuïtie en fantasie legt Nienke Buiskool Leeuwma uit wanneer je gevoel klopt, wat hierop van invloed is en hoe je dit kunt herkennen. Ze geeft haar persoonlijke visie/definitie van intuïtie en het ego. Het is een onderzoek geworden waarin ze aan de hand van haar conclusie handvatten geeft hoe je zelf kan herkennen of je in je intuïtie zit en je “gevoel” dus klopt”